Onderzoek naar dood Halil Erol

Politieregio: IJsselland
Onderzoek: Dood Halil Erol
Vondst lichaamsdelen: Steenwijker AA, Steenwijkerland
Datum: Dinsdag 22 juni 2010
Steenwijkerland – Dinsdag 22 juni 2010 – Onderzoek naar dood Halil Erol

De politie IJsselland roept nogmaals de hulp van het publiek in bij het oplossen van de moord op de 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. De hoofdofficier van Justitie heeft, bij wijze van experiment, (deel)beloningen beschikbaar gesteld voor informatie over -of het terugbezorgen van- verschillende onderdelen uit het onderzoek naar de moord op Halil Erol.

Wie weet waar de laptop en telefoon van Halil Erol zijn?
Gedurende het onderzoek is al vaker informatie gevraagd over de huidige verblijfplaats van de:

laptop (merk Acer, Extensa 5220-050508Mi, Model nr. MS2205, serienr. LXE870Y050736162BE2000) en de
mobiele telefoon (merk HTC G1, Imei 358280011104830, kleur wit)

Daarnaast werd er via diverse kanalen informatie gevraagd over de verblijfplaats van de ontbrekende kentekenplaten (16-HG-TJ) van de auto van Halil Erol die 8 maart brandend werd aangetroffen in Haren (Groningen). Deze kentekenplaten werden in de maanden april en mei nog geregistreerd in de buurt van Rotterdam en Zoetermeer.

Zandkleurige polyester zak
Ook werd de polyester zak waarin de ledematen van het slachtoffer werden aangetroffen meermaals onder de aandacht gebracht bij het publiek. Hier kwamen diverse, veelbelovende tips op, echter de gouden tip bleef uit. In deze verpakking werd, naast de ledematen van het slachtoffer, een onbekende stof aangetroffen. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat dit calciumstearaat betrof. Mogelijk dat dit voor kenners op het gebied van verpakkingen of chemische stoffen meer inzicht verschaft over de herkomst van deze polyester zak met klittenband sluiting.

Beloningen
Met het uitloven van beloningen voor informatie over, of het terugbezorgen van, deze verschillende losse onderdelen hopen politie en justitie meer informatie aangereikt te krijgen die leidt tot de oplossing van dit misdrijf. Voor informatie over de verschillende losse onderdelen, stelt justitie nu aanzienlijke beloningen, tot maximaal € 10.000,- (afhankelijk van de relevantie van de aangeboden informatie) beschikbaar. Overigens is voor de gouden tip, die leidt tot de oplossing van dit misdrijf, een bedrag van € 15.000,- beschikbaar gesteld.

Halil Erol werd sinds zaterdag 6 februari vermist. Een maand later, op maandagavond 8 maart rond 22.45 uur werd zijn auto, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend en zonder kentekenplaten aangetroffen in Haren (Groningen).

Op dinsdag 22 juni werden de ledematen van Halil Erol aangetroffen in de Steenwijker AA, net buiten de gemeentegrens van Steenwijkerland. Zijn armen en benen waren verpakt in een zandkleurige polyester zak, met klittenbandsluiting, van 53 x 115 cm. Over de volle lengte van deze zak loopt in het midden een stiknaad.