De gewelddadige dood van Johannes Bernardus Pott

Politieregio: Utrecht
Onderzoek: de gewelddadige dood van Johannes Bernardus Pott
Plaats delict: Zeist
Datum: zondag 19 juni 2011

Zeist – zondag 19 juni 2011 – De gewelddadige dood van Johannes Bernardus Pott

Verdachte aangehouden

3 oktober 2011 – Verdachten aangehouden in verband met gewelddadige dood man uit Zeist
De politie houdt vrijdagavond 30 september twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 80-jarige man uit Zeist.

Op zondag 19 juni aan het eind van de middag wordt in een huis aan de Amalia van Solmslaan het dode lichaam van een 80-jarige man aangetroffen. Het slachtoffer blijkt door een misdrijf om het leven gebracht. In verband hiermee formeert de politie een rechercheteam. Het rechercheteam stelt een onderzoek in. Onder andere op basis van de aangetroffen sporen komt vast te staan dat er meerdere verdachten in het huis zijn geweest.
Na uitgebreid onderzoek houdt een arrestatieteam op vrijdagavond 30 september twee verdachten aan. Het gaat om een 29-jarige en een 30-jarige man. Beiden hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De aanhouding vindt plaats bij een tankstation aan de A2 bij Breukelen. In de loop van het weekend doet de recherche op meerdere plaatsen huiszoeking.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Introductie

Op zondag 19 juni 2011 werd aan het eind van de middag in een huis aan de Amalia van Solmslaan (nr. 19) het levenloze lichaam van de 80-jarige bewoner, de heer Pott aangetroffen.

De politie werd die dag rond 17.15 uur gewaarschuwd en uit eerste onderzoek bleek dat de heer Pott door een misdrijf om het leven is gekomen. Hij werd vastgebonden aangetroffen. Tegen de gevel van de woning stond een tweedelige ladder.

Uit onderzoek, door een direct geformeerd rechercheteam, is vast komen te staan dat een aanzienlijk geldbedrag is buitgemaakt. Tevens bestaat het vermoeden dat er, op basis van de aangetroffen sporen, meerdere personen in het huis zijn geweest.