De gewelddadige dood van het echtpaar Vis

Onderzoek / Plaats delict

Op donderdagavond 10 september rond 21.30 uur werden in een woning aan de Weyert 28, de levenloze lichamen gevonden van het echtpaar Vis. De 60-jarige vrouw vertoonde letsel aan haar borst, haar 63-jarige echtgenoot aan zijn hoofd. Zij werden in de woning door bekenden aangetroffen. Deze gingen poolshoogte nemen omdat zij al enkele dagen niets van het echtpaar Vis hadden vernomen. Op basis van het onderzoek, gaat de politie uit van een misdrijf.

Het onderzoek
De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het dagelijkse leven en de gebruiken van de familie Vis. Hierbij moet men denken aan het gebruik van (buiten)verlichting, gordijnen, rolluiken en het parkeren van de auto (consequent in de garage of bleef deze vaak ’s nachts buiten staan). Daarnaast wil de politie in contact komen met iedereen die het echtpaar Vis na zondag 6 september nog heeft gezien en/of gesproken. Tevens wil het onderzoeksteam graag in contact komen met iedereen die tussen zondag 6 en donderdagavond 10 september op de Weyert is geweest.

Plaats delict
De woning van het echtpaar Vis ligt aan de Weyert 28, op het industrieterrein De Weyert. Dit is een doorgaande weg waar veel verkeer langskomt. Omdat de vrijstaande woning wordt omsloten door bedrijven, zijn er geen directe buren. In de buurt van de woning staan diverse bedrijven waar ook veel mensen (bezoekers, klanten, leveranciers etc) van buiten Vollenhove komen.

Herkomst ring gevraagd in onderzoek Vollenhove
In de woning van het omgebrachte echtpaar Vis is, tussen de voor het onderzoek veiliggestelde goederen uit de woning, een ring aangetroffen met de inscriptie Brenda en de datum 10-12-’89;. Het opsporingsteam wil graag in contact komen met mensen die meer over deze ring kunnen vertellen.

Daarnaast wordt uit de woning een zwarte damestas met hengsels vermist. Mogelijk dat mensen na 10 september jl. een dergelijke tas hebben gevonden. Nadere details van de tas ontbreken.